Saturday, January 31, 2015

Må man betale skatt av Airbnb inntekter?


Leier du ut via Airbnb? Slik fungerer skattereglene


Mange tjener gode penger på å leie ut private rom og leiligheter via Airbnb og andre lignende og alternative konsepter. Men hvordan er det med skatten?

Se også: Airbnb bruker? Slik kan du tjene / spare enda mer penger

I utgangspunktet er utleie via Airbnb underlagt de samme skattereglene som annen utleie. Ifølge dagens regler (2015) kan man leie ut opp til 50% av sitt private hjem skattefritt, overgår man denne grensen er hele beløpet skattepliktig og boligen må regnskapslignes. Men 50% menes ikke areal, men leieinntekt i forhold til boligens totale utleieverdi.

Se også:
Se flere tips for Airbnb verter / utleiere her

Leier man ut feriehus eller hele leiligheter intensivt og på kortidsbasis kan inntekten regnes som næringsvirksomhet og man kan bli beskattet deretter. 

Om man leier ut eller vurderer å leie ut via Airbnb kan det lønne seg å sette seg inn i de til enhver tid gjeldende skattereglene for utleie på Skatteetaten.no.

Visste du forresten at det finnes firmaer som spesialiserer seg på å hjelpe Airbnb verter med tjenester som vask, henting av gjester, administrasjon av konto osv? Se en oversikt over slike firmaer her.

Se også:
Er Airbnb lovlig?
Tips for deg som vurderer å leie via Airbnb
10 alterantive sider til AirbnbNo comments:

Post a Comment