Sunday, April 17, 2016

Lei av å miste ting?

Finn nøklene med mobiltelefonen


Surrete som jeg er, har jeg alltid ønsket meg en liten tag jeg kunne sette på tingene jeg til stadighet ikke finner - nøkler, mobiltelefon og lommebøker. Særlig siden jeg har flere leiligheter til leie og mange nøkler å holde styr på, hadde det vært ekstra praktisk å kunne finne nøklene med mobilen hver gang jeg har forlagt nøklene i en eller annen leilighet.

Her kan du se hvordan det fungerer

Det finnes etterhvert flere produsenter som tilbyr løsninger for å finne mistede ting med mobilen, og de fleste sender fra utlandet. Løsningen jeg valgte heter TrackR og jeg valgte denne på grunn av den lille størrelsen og den lange batteritiden. Mens man med de fleste andre løsningene må skifte batteri etter noen månder, varer TrackR batteriene et helt år med vanlig bruk.

TrackR fungerer som en liten plast-tag man fester på nøklene eller legger i lommeboka, fester på kofferten eller veska. Denne taggen er omtrent like stor som en gammeldags 5-kroning. Denne taggen kommuniserer med smarttelefonen din via bluetooth. Har man mistet f.eks nøklene innen bluetooth-rekkevidde (normalt 50 meter) kan man ringe fra mobilen til TrackR-taggen som er festet på nøklene. Dette systemet passer altså ypperlig for deg som stadig vekk roter vekk viktige ting inne i huset, bilen eller leiligheten din. Hvis nøklene med TrackR-ttaggen forsvinner ut av bluetoothsonen kan man ikke ringe direkte, men man kan se på et kart hvor man hadde nøklene sist. Man må altså ha bluetooth påslått på mobilen til enhver tid, noe som trekker litt ekstra strøm. Nå har jeg som regel alltid bluetooth påskrudd uansett, blant annet for å synkronisere smart-klokka mi, så for meg spiller ikke dette noen rolle.
Nøkkelfinner og navnelapp

En annen ting jeg likte ved TrackR var muligheten for å "gravere" inn en epost adresse eller et telefonnummer på baksiden av brikken, slik at hvis en ærlig person finner din mistede gjenstand kan han eller hun kontakte deg via telefon eller email.Stikkord: Finn nøklene med mobilen. Finn nøklene med smarttelefonen. Nøkkelfinner. TrackR Nøkkel-tag. Dings for å finne nøkler.  

No comments:

Post a Comment