Friday, June 6, 2014

Tips til Airbnb utleiere og andre som leier ut på korttidsbasis


Har du et ekstra rom, en leilighet, et hus eller en hytte du vurderer å leie ut?


Her kommer noen tips til deg som leier ut eller vurderer å leie ut på korttidsbasis. Å leie ut på korttidsbasis gir både bedre fleksibilitet og høyere inntekt enn langtidsutleie. 

Nå millioner av potensielle leietakere - helt gratis

Først vil jeg anbefale å bli medlem av websider som Airbnb, Flipkey eller Roomorama. Her kan man annonsere rom, hus og leiligheter helt gratis og uforpliktende. Gjennom disse sidene kan private utleie komme i kontakt med reisende fra hele verden og slike konsepter har vokst enormt i populæritet de siste årene og har fått millioner av brukere fra hele verden. . Man kan leie ut i både kortere og lengre perioder og man bestemmer selv hvem man vil leie ut til. Disse nettstedene tar seg av både markedsføring, innkreving av betaling og de tilbyr til og med forsikring slik at du slipper å bekymre deg. Her er sidene jeg bruker selv og som jeg vil anbefale:


Flipkey by Tripadvisor - nå millioner av reisende fra hele verden
Roomorama - gratis annonsering av rom og leiligheter
Airbnb - Slik blir du medlem av Airbnb

Når du har opprettet medlemsskap kan du både legge inn dine egne boligannonser eller søke i andre annonser fra hele verden. Selv har jeg vært drevet med dette i mer enn 3 år og har både leid ut og leid fra andre.

Her er mine tips til deg som vurderer å leie ut via Airbnb eller lignende sider:1) Bilder selger
Når du legger inn annonse, gjør din flid med å ta profesjonelle bilder. Bildene er det første folk ser og det hjelper ikke hvor pen utleieligheten din er om det ikke kommer fram på bildene. Det er kanskje en selvfølgelighet, men rydd så mye som mulig før du tar bilder, sett gjerne inn friske blomster eller et fat med frukt på bordene, slikt selger ;)


2) Tilby det lille ekstra
Det heter at forventnig er alle skuffelsers mor. I motsatt fall kan du virkelig overraske folk positivt ved å tilby det lille ekstra de ikke forventet på forhånd. Sett inn friske blomster, litt frukt eller sjokolade, kaffe og te etc, dette vil gjestene dine definitivt sette pris på.

3) Resturantanbefalinger
I løpet av mine 3 år som Airbnb vert, er det følgende spørsmål som har dukket opp oftest: "Do you know a good place to eat". Lag en liste over gode spisesteder i ditt nærområde som du legger fram til gjestene.

4) Kart og rutetabeller
I likhet med liste over gode resturanter bør du ha kart og rutetabeller tilgjengelig som gjesten kan ta med seg. 

5) Henting gjestene dine på nærmeste stasjon
Hvis du har reist mye, vet du sikkert hvor frustrerende det er å prøve å finne fram på et fremmed sted. Hvis du er på nytt sted, er leting etter adresser det siste du vil bruke tiden din på. Min erfaring er at gjestene setter uendelig stor pris på å bli hentet ved nærmeste stasjon. Mange har også mye de bagasje de kunne trenger hjelp med.

6) Du trenger ikke å gjøre alt selv

Visste du at det finnes firmaer som spesialiserer seg på å hjelpe Airbnb verter med tjenester som vask, henting av gjester, administrasjon av konto osv? Se en oversikt over slike tjenester her.

Flere tips kommer etterhvert ;)


Andre sider hvor du også kan annonsere boligen din gratis:


Flipkey by Tripadvisor
Roomorama 
Se også:  10 alternativer til Airbnb
Er Airbnb lovlig?

https://secure.flipkey.com/freelisting/?utm_source=jjoslo&utm_medium=similar&utm_campaign=xml

Finner du tipsene nyttige ? Besøk utleiesiden min på Facebook og trykk like, det hadde jeg satt stor pris på :)


No comments:

Post a Comment