Tuesday, November 11, 2014

Tips for Airbnb leietakere


Tips for Airbnb leitakere:Vurderer du å leie bolig, rom eller leilighet via Airbnb? Jeg har selv brukt Airbnb i mer enn 3 år, både som utleier og som reisende, og her er mine tips til andre som vurderer å leie eller leie ut gjennom Airbnb:

1) Les tilbakemeldinger fra tidligere leietakere
Første og beste tips om du skal leie rom eller leilighet gjennom Airbnb: Sjekk alltid reviews (tilbakemeldinger) fra tidligere gjester. Når gjester sjekker ut, blir de bedt om å legge igjen en kommentar og gi en rating fra 1-5 stjerner om oppholdet. Disse kommentarene kan gi mye verdifull informasjon i tillegg til selve beskrivelsen. Velg også et bosted med mange tilbakemeldinger - jo flere jo bedre :)

2) Sjekk nøye hva som er inkludert i leien
Se nøye etter hva som er inkludert - og kanskje enda viktigere - hva som ikke er inkludert. Noen tips:
  • Er rommet låsbart?
  • Ligger boligen langt fra næmeste kollektivknutepunkt?
  • Finnes det butikk i nærheten?
  • Er internett / WIFI inkludert, og hvor raskt er nettet?
  • "Fullt utstyrt kjøkken", hva innebærer det?
  • Finner du ikke svar på det du lurer på kan du alltids sende en melding til verten og spørre.
  • Finnes det parkeringsplass i nærheten?
Det er bedre å sende flere meldinger til verten og spørre en gang for mye enn for lite. Hvis verten svarer raskt, er dette et tegn på at han / hun er seriøs. Får du ikke svar bør det ringe en bjelle. 

3) Sjekk alternativer til Airbnb
Sjekk alltid flere alternativer og ikke vær redd for å prute litt, særlig om det er mange ledige rom eller leiligheter i samme område. Sjekk også alternative sider til Airbnb. Jeg har noen ganger funnet nøyaktig det samme rommet / leiligheten billigere på andre sider. Dessuten varierer det endel hvor mye de ulike sidene tar i gebyr. Gjør gjerne et søk på flere sider og sammenlign. Her er noen alternative konsepter til Airbnb:

Flipkey
Roomorama
Wimdu
Holidaylettings

Er du bevisst på pris, gjør gjerne også et søk med en prissammenligningstjeneste - Airbnb er ofte billigere enn hoteller og hosteller i samme område, men ikke alltid ;)

4) Viktig tips før du leier gjennm Airbnb: Sjekk alltid  avbestillingspolicy før du booker. 
Det finnes flere avbestillingspolicyer - streng, middels og mild. Det vil si - hvis en vert har den strenge policyen risikerer du å måtte betale for hele oppholdet om noe skulle komme i veien og du ikke kan leie. Hvis du er usikker, velg derfor en bolig med en mindre streng avbestillingspolicy.

Flere tips kommer etterhvert ;)

Vurderer du å leie ut boligen din via Airbnb? Les mine tips for Airbnb verter her. 

Finner du tipsene nyttige ? Besøk utleiesiden min på Facebook og trykk like, det hadde jeg satt stor pris på. Blir du følger, vil du også få flere nyttige tips etterhvert som bloggen oppdateres. 


1 comment:

  1. Jeg tenker at hvis en utleier har streng avbestillingspolicy gir det også et signal om at utleier er seriøs. De fleste har en forsikring de kan bnruke om de er forhindret fra å reise.

    ReplyDelete