Tuesday, November 11, 2014

Tips for Airbnb verterTips til deg som leier ut via Airbnb:

 

Jeg har selv brukt Airbnb både som vert og reisende i mer enn 3 år. Jeg har tjente gode penger på å leie ut til reisende og jeg har spart mye penger på å bo billig hos private når jeg har vært på reise.   Her er mine tips til andre som vurderer å leie ut eller reise gjennom Airbnb. Se også mine tips til Airbnb reisende.


Her er mine beste tips til deg som vurderer å leie ut boligen din via Airbnb:1) Bilder selger

Det kanskje viktigste tipset for nye Airbnb verter er å gjøre seg flid med bildene. Når du legger inn annonse, bruk tid på å ta profesjonelle bilder. Bildene er det første folk ser og det hjelper ikke hvor pen utleieligheten din er om det ikke kommer fram på bildene.

2) Tilby det lille ekstra

Det heter at forventnig er alle skuffelsers mor. I motsatt fall kan du virkelig overraske folk positivt ved å tilby det lille ekstra de ikke forventet på forhånd. Sett inn friske blomster, litt frukt eller sjokolade, kaffe og te etc, dette vil gjestene dine definitivt sette pris på. Visste du at et hotell gjorde et eksperiment hvor de la inn en liten sjokoladebit til gjestene hver dag i en måned? Alt annet likt, gav gjestene i snitt en stjerne mer etter at de hadde fått sjokolade. 

3) Bruk flere sider for å annonsere boligen din


Er du aktiv utleier, kan det lønne seg å legge boligen din på flere sider. Du kan enkelt synkronisere kalendere med Airbnb ICAL synkroniserings verktøy slik at du slipper å tenke på doble bookinger. Andre alternative nettsteder til Airbnb hvor man kan annonsere boligen gratis er:

Flipkey by Tripadvisor
Roomorama
9 flats

4) Gi gjestene resturantanbefalinger

Et annet tips for airbnb verter er å lage en liste over restauranter og spisesteder i næområdet. I løpet av mine 3 år som Airbnb vert, er det følgende spørsmål som har dukket opp oftest: "Do you know a good place to eat". Lag en liste over gode spisesteder i ditt nærområde som du legger fram til gjestene.

5) Kart og rutetabeller

I likhet med liste over gode restauranter bør du ha kart og rutetabeller tilgjengelig som gjesten kan ta med seg.  

6) Hent gjestene dine på nærmeste stasjon

Hvis du har reist mye, vet du sikkert hvor frustrerende det er å prøve å finne fram på et fremmed sted. Hvis du er på nytt sted, er leting etter adresser det siste du vil bruke tiden din på. Min erfaring er at gjestene setter uendelig stor pris på å bli hentet ved nærmeste stasjon. Mange har også mye de bagasje de kunne trenger hjelp med.


7) Ikke vær gnien med hånddukene

Gi gjesten store nok håndduker, og gjerne noen ekstra. Med fare for å generalisere - spesielt kvinner vil sette pris på en ekstra håndduk eller to. 
 

8) Sjekk at du har nødvendig forsikring

Airbnb tilbyr i utgangspunktet en forsikring som dekker eventuelle skader i forbindelse med utleie. Men i tillegg kan det være lurt å ha en innboforsikring som også dekker skader i forbindelse med utleie, da en vanlig innboforsikring normalt ikke vil dekke dette. Sjansen er liten for at noe vil skje, men om noe skulle skje er det best å være på den sikre siden ;)

9) Pass på skatten ved Airbnb utleie

Leier du ut mindre enn 50% av boligen din gjennom Airbnb er du ikke skattepliktig, ifølge dagens regler (2014). Du kan også leie ut størstedelen av boligen din skattefritt så lenge det ikke overstiger 20 000 kroner per år. Passerer du 20 000, blir HELE beløpet skattepliktig.For oversikt over enhver tid gjeldene regler kan det være lurt å kikke innom Skatteetaten sine sider for å orientere seg. 

10) Respekter utleiereglene

Det er ikke alle steder det er lov å leie ut gjennom Airbnb på korttidsbasis. Bor du f.eks i et borettslag må man ofte søke for å få lov til å leie ut hele boligen, og mange steder er korttidsleie forbudt. Eiere av selveierleiligheter står noe friere i forhold til utleie, men sjekk alltid reglene. Leier du av noen andre, må utleie alltid være avklart med huseier.


Flere tips kommer etterhvert ;) 
Finner du tipsene nyttige ? Besøk utleiesiden min på Facebook og trykk like, det hadde jeg satt stor pris på ;)

Se også mine tips for Airbnb reisende

Andre sider hvor du også kan annonsere boligen din gratis:
Flipkey by Tripadvisor
Roomorama 
Se også:  10 alternativer til Airbnb 
Se også: Er Airbnb lovlig?
Top 10 Airbnb hosting tips (side på engelsk)


1 comment:

  1. Sjekk ut www.LOTEL.no som hjelper deg med din Airbnb-utleie!

    ReplyDelete